Foglaljon online a legjobb árakon
Árkalkuláció / Foglalás Ajánlatkérés
Mátyás hotel
Iszappakolás

Iszapkezelés

A Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotel, mint gyógyszálloda igen nagy hangsúlyt fektet a minél komplexebb gyógyszolgáltatások nyújtására. Szállodánkban természetes gyógytényezők felhasználásával nyújtunk gyógyászati szolgáltatást vagy rehabilitációs tevékenységet.  

Fontosnak tartjuk, hogy az ide érkező vendégeink igazán hatásos kezeléseket tudjanak igénybe venni, ezért a kezelések kialakításánál a részletekre is nagy hangsúlyt fektettünk. Alapvető szolgáltatásunk a hajdúszoboszlói gyógyvízre épül, hiszen ki ne ismerné annak jótékony hatásait. Azonban kevesek tudják, hogy szállodánkban a támogatott gyógykezelések között megtalálható iszappakolás egy másik gyógyvízéről híres város, nevezetesen Hévíz városából származó gyógyiszappal történik. 

Sokakban -akik nem ismerik a vizek és iszapok összetételét- felmerül a kérdés, miért is kell az ország túlvégéről ideszállítani az iszapot, ha egyszer Hajdúszoboszló is rendelkezik gyógyiszappal. A válasz pontosan az összetevőkben rejlik, hiszen mindkét fürdőváros vize más-más összetételű. Így kombinálva a két természetes gyógytényezőt sokkal kedvezőbb hatásokat tudunk elérni a gyógykezelések igénybevétele során. 

A kezelések igénybe vételének feltétele egy előzetes orvosi vizsgálat, hiszen az iszap túlzott igénybevételével negatív irányba fordulna a kezelés hatékonysága, hiszen túlterhelnénk szervezetünket, főleg szívünket. Magyar állampolgár vendégeink számára az orvos által kiírt kezelést, amennyiben rendelkezik TB kártyával és kúraszerűen veszi igénybe a kezeléseket, a NEAK (Tb) támogatja a jogszabályok által előírt módon. Így vendégeinknek kizárólag ehy minimális önrészt kell megtérítenie és lényegesen kedvezőbb áron juthatnak a nem mindennapi kezelésekhez. Fontos információ lehet a Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotel vendégei részére,hogy szállodánkban hétvégi napokon is igénybe tudják venni a kezeléseket, így mék komplexebb és még hosszabb (több kezelésből álló) gyógycsomagot állíthatnak össze.

Az iszappakolás, mint kezelés igénybevételének folyamata, kulisszatitkai, mely sokak számára ismeretlen volt.

Az orvosi vizsgálat és konzultáció során a reumatológus orvos, amennyiben az ellenjavallatok ezt nem gátolják egy kezelőlapot állít össze, melyen pontosan meghatározza a későbbi kezelőszemélyzet részére, hogy melyek azok a pontok a testrészen, amelyekre az iszappakolást fel kell vinni.  Az orvos bejelöli melyik testrészeken szükséges a gyógykezelés, mert az egész testes kezelés jelentősen megterhelné a szívet. 

 

Az iszapkezelést elsősorban a kopásos mozgásszervi gondokkal küzdőknek ajánlanánk, hiszen az iszap hamar csökkentheti a panaszokat, javítja a vérkeringést, emellett fontos, hogy számos bőrgyógyászati betegség ellen is remek választás lehet egy kellemes iszappakolás, valamint egyes ortopédiai, neurológiai, belgyógyászati és nőgyógyászati betegségeknél is alkalmazzák.

Ellenjavallatok: visszérbetegség, lázas állapot, heveny gyulladás.

Gyógyfürdőnkben 38-42 fokos hévízi iszappal történik a kezelés. A kitermelt iszapot kiszárítják, tisztítják, megőrlik, majd porítják. Az iszapot vödrökben szerezzük be és tároljuk egészen a felhasználás előtti napig.

 

Ezt az anyagot gyógyvízzel összekeverjük, iszapüstben felfőzzük, sterilizáljuk, majd lehűtjük. Ehhez egy speciális főzőüstöt használunk, így biztosítjuk az állandó és megfelelő hőmérsékletet.

 

 

A kezelés kezdetekor az iszapot felhelyezzük az adott, orvos által meghatározott testrészre.

Az iszappal borított testet melegen betakarjuk és 20 percig a pakolással a testrészen pihen a vendég, amíg az iszap kifejti jótékony hatását. Kezelés után a felhelyezett iszapot levesszük a kezelt testrészekről és a kezelés befejeződött. Vendégeink részére a kezelőhelyiség melletti helyiségben zuhanyzási lehetőséget biztosítunk, majd a pihenőszobában vagy a szállodai szobában legalább 20-30 perc pihenés javasolt. 

 

 

 

 

A hévízi iszap szerves és szervetlen anyagokat tartalmaz, főként a benne előforduló kénvegyületeknek és rádiumsóknak köszönheti egyedülálló gyógyító hatását. A meleg iszap lokálisan ellazítja az izmokat, csökken a merevség, s a különböző ásványi anyagok kedvezően hatnak az egészségére.

Legyen Ön is vendégünk minimum 5 napra, hozza el Tb kártyáját és vegye igénybe gyógyszolgáltatásainkat és természetesen iszappakolásunkat NEAK (OEP, TB) támogatással. Higgye el megéri és fontos, hogy odafigyeljünk egészségünkre!!! 

Szállodánkban a vendégeink által egyik leginkább kedvelt gyógyszolgáltatás az iszapkezelés. Ha nálunk jár, orvosi javaslatra próbálja ki Ön is.

 

Jó egészséget kívánunk ÖNNEK is!

vissza a többi cikkhez
Címkék

Ajánlatok

  • Megújult külsővel nyit strandmedencénk!

    Tájékoztatás!

    Kültéri úszómedencénk várható nyitási ideje: 2024. április 29.

    részletek
  • Élvezze vendégszeretetünket!

    1 éjszakás kikapcsolódás

    Félpanziós ellátás, gyógy-és wellness részleg használat!

    részletek
  • Wellness, Pihenés, Kikapcsolódás

    3 napos kiruccanás

    Kényeztető üdülés félpanziós ellátással, ajándék levesebéddel!

    részletek
  • Testi-lelki kikapcsolódás, kulináris élvezet!

    Szoboszlói Pihenés

    Félpanziós ellátás, gyógy-és wellness részleg használat!

    részletek
  • Szállodán belüli NEAK által támogatott kezelések!

    Kedvezményes gyógyüdülés

    Kellemes gyógyvíz, bőséges svédasztalos ellátás!

    részletek
  • Ajándékutalvány

    Ajándékozzon élményt szeretteinek!

    Személyre szóló ajándékötleteink

    részletek