Foglaljon online a legjobb árakon
Árkalkuláció / Foglalás Ajánlatkérés
Mátyás hotel
Első receptünk gyógy- és wellness részlegvezetőnk recepttárából. Hiányzott mint egy falat kenyér!

Mit is főzzek? Ihletadó receptsorozat a hotel dolgozóitól.

 

Sokunkban felmerül ez a kérdés napról-napra, azonban sokszor nem is maga a főzés a legmegterhelőbb, hanem, hogy kitaláljuk mi is kerüljön az asztalra.

Ezzel a gonddal szállodánk kollégái is folyamatosan küzdenek, így sokszor merül fel a kérdés, hogy: „Te mit főzöl? Segíts egy kicsit!”. Természetesen mindig kerül elő egy jó kis családi recept, egy hasznos tanács, egy új íz.


Facebook oldalunkon már elindítottunk egy poszt sorozatot, ahol rendszeresen mutatunk be egy-egy jól kipróbált ételt, természetesen minden szükséges információval az elkészítési hozzávalóktól egészen a legapróbb trükkökig. Sőt még a recepthez tartozó kis történettel is kedveskedünk az olvasóinknak. Blog bejegyzéseink között mostantól összegyűjtjük ezeket a recepteket, és hamarosan svédasztalunk kínálatai között is megjelenhetnek a legízletesebb fogások.

A Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotelben fontosnak tartjuk, hogy vendégeink a saját ízvilágukhoz mérten számos étel közül tudjanak választani. Legyen az egy magyaros étel, például egy fantasztikus vörösboros marhapörkölt juhtúrós sztrapacskával, vagy egy vaddisznópörkölt dödöllével. De természetesen könnyebb ételek kedvelőire is gondolunk, amikor egy üde nyárias tésztaételt vagy egy friss salátakeveréket kínálunk fel.

Ilyen és hasonló ételek receptjeit tervezzük a jövőben bemutatni.

 

Fogadják szeretettel és jó étvágyat kívánunk a fogyasztásukhoz!

 

 

Muszka-Lakatos Andrea a gyógy- és wellness részlegünk vezetője a következő receptjét, és történetét osztotta meg velünk:

 

„.....Pár évvel ezelőtt derült ki, hogy glutén -és laktózérzékeny vagyok, emiatt teljesen át kellett alakítani az étkezésemet. Ezeket a változásokat elég hamar megszoktam (mindent ugyanúgy főzök, csak ki kellett cserélni a hozzávalókat glutén és laktózmentes termékekre) egyedül a friss kenyér és péksütemények hiányoztak. Sokféle receptet kipróbáltam, de sajnos a teljesen ismeretlen gluténmentes lisztekből nem sikerült jó kenyeret sütnöm, nagyon sokat a tyúkólba kellett kidobnom, amíg rá nem találtam az alábbi receptre. Azért szeretem, mert könnyű elkészíteni, nem lehet elrontani és rendkívül finom. Barátaim próbálták már másféle lisztekkel is elkészíteni, így nyugodtan lehet azzal is próbálkozni.


gluténmentes kenyér recept

Hozzávalók:
• 150 g Schär Mix B és
• 150 g Glutenix fehérkenyér liszt vagy Beiker kenyérliszt
• 2 dkg élesztő (3 dl langyos tejbe futtatni)
• Fél mokkáskanál útifűmaghéj (nem kötelező)
• Só
• 1 evőkanál olaj


A hozzávalókat összekeverem, jól eldolgozom (én kézi dagasztókarral csinálom). Olajos kézzel kiveszem, sütőpapírral kibélelt formába teszem, és a sütőbe rakom. 50 Celsius fokon kelesztem 20 percig, majd 200 fokon további 20 percig sütöm.......

 


egyszerű és egészséges kenyér


Durucskó Judit – housekeeper

Ennyiért tényleg nem érdemes boltba menni...
" Én a minden nap boltba járók közé tartoztam, legtöbbször csak a napi kifli adagunkért ugrottam be, de persze közben a kosaramba került még néhány apróság, tudjuk hogy van ez....
Mióta rátaláltam erre a pofonegyszerű kifli receptre, sokkal kevesebbet ugrok
be a boltba "csak" kifliért. Hetente többször a család asztalára kerül vacsorára, reggelire. A sütéssel együtt 40 perc alatt kész van. 

otthon sült kifli


Hozzávalók 8 db kiflihez:
• 35 dkg liszt (ez lehet vegyesen fehér és teljes kiőrlésű is)
• 2,5 dkg friss élesztő
• 2,5 dl 2,8%-os tej
• 2,5 dkg margarin
• só, cukor 


Az élesztőt 1,5 dl cukros, langyos tejben felfuttatom kb.10 perc alatt. Addig kimérem a többi hozzávalót. A margarint picit mikróban megolvasztom mielőtt beleteszem a liszthez. Hozzáteszem a maradék tejet is, majd jól kidolgozzuk, dagasztjuk egy kicsit. Keleszteni nem kell. A tésztát ezután két részre osztjuk. Az egyiket kerek lappá nyújtjuk, majd 4 részre vágjuk. Egyesével vékony háromszögekké nyújtjuk, majd a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük kiflinek. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd a tetejüket megkenjük tejjel és mehet is a sütőbe. 10 perc sülés után én megfordítom a tepsit, majd még 10 percig sütöm. Így lesz szép színe mindenhol.
Imádja a család!"

frissen sült házi kifli


Jó étvágyat kívánunk!


 

vissza a többi cikkhez
Címkék

Ajánlatok

  • Megújult külsővel nyit strandmedencénk!

    Tájékoztatás!

    Kültéri úszómedencénk várható nyitási ideje: 2024. április 29.

    részletek
  • Élvezze vendégszeretetünket!

    1 éjszakás kikapcsolódás

    Félpanziós ellátás, gyógy-és wellness részleg használat!

    részletek
  • Wellness, Pihenés, Kikapcsolódás

    3 napos kiruccanás

    Kényeztető üdülés félpanziós ellátással, ajándék levesebéddel!

    részletek
  • Testi-lelki kikapcsolódás, kulináris élvezet!

    Szoboszlói Pihenés

    Félpanziós ellátás, gyógy-és wellness részleg használat!

    részletek
  • Szállodán belüli NEAK által támogatott kezelések!

    Kedvezményes gyógyüdülés

    Kellemes gyógyvíz, bőséges svédasztalos ellátás!

    részletek
  • Ajándékutalvány

    Ajándékozzon élményt szeretteinek!

    Személyre szóló ajándékötleteink

    részletek