Foglaljon online a legjobb árakon
Árkalkuláció / Foglalás Ajánlatkérés
Mátyás hotel
hajdúszoboszló termálfürdő kikapcsolódási lehetőségekkel

Mitől lett Hajdúszoboszló gyógyfürdő paradicsom?

Hajdúszoboszló a legnagyobb hajdúváros, s egyben a keleti országrész, sőt talán egész hazánk egyik legszebb és legnépszerűbb üdülővárosa. Hírnevét nem akárminek köszönheti, ugyanis itt található Magyarország legnagyobb termálvízlelőhelye. Először 1925-ben bukkantak rá a ritka 75 Celsius-fokos vízre, s ennek a pillanatnak köszönhetően a mai napig Hajdúszoboszló a legkedveltebb turisztikai célok közé tartozik évszaktól függetlenül. Az 1100 méterről feltörő víznek ugyanis számos gyógyhatása van, így nem csak az üdülni, de a gyógyulni vágyók számára is remek választás Európa legnagyobb fürdőkomplexumának városa.

Hatalmas fürdőkomplexum nem csupán egy gyógyfürdő Hajdúszoboszló szívében, de strand, aquapark, és aqua-palace is egyben. Számos szolgáltatás várja a felfrissülni vágyó családokat, hiszen itt minden generáció megtalálja a maga számára tökéletes szórakozási és pihenési lehetőségeket.

 

Páratlan gyógyfürdő Hajdúszoboszló belvárosában

A hajdúszoboszlói gyógyvíz párját ritkítja egész Európában, igazi kincse ez Magyarországnak, hiszen az 1100 m-ről feltörő víz jódot, brómot, hidrogén-karbonátot, és számos nyomelemet tartalmaz, mint például titán, vanádium, réz, cink, ezüst, stroncium, bárium és ólom, melyek rengetek betegség kezelésében, sőt megelőzésében válhatnak segítségre. Egy liter termálvíz több mint 4000 mg ásványi anyagot tartalmaz, mely igazán egyedülállóvá teszi szerte Európában.

A gyógyulni vágyók számára a hajdúszoboszlói gyógyfürdő 4 kültéri, – és 3 beltéri gyógyvizes medencét biztosít a feledhetetlen élményekhez. Évente több ezren keresik fel a hajdúszoboszlói termálfürdő medencéit, hiszen bizonyítottan hozzájárul számos betegség és tünet elmúlásához, kezeléséhez.

hajdúszoboszló gyógyfürdő

A hajdúszoboszlói termálfürdő jótékony hatásai

Az orvosi tapasztalatok alapján rendkívül széles körben alkalmazhatók a termálvíz jótékony hatásai. Elsősorban reumatikus jellegű betegségek gyógyítására és kezelésre alkalmas, de a különböző mozgásszervi, kopásos és degeneratív betegségeket is nagy arányban ki lehet küszöbölni a gyógyvíznek hála, illetve segít az ortopédiai műtétek utáni gyorsabb felépülésben is. Emellett érdemes bizonyos bőrgyógyászati problémákkal is kúraszerűen igénybe venni a gyógyfürdő biztosította szolgáltatásokat, hiszen akár az ekcéma, pikkelysömör és hasonló betegségek kezelésére is megoldást nyújthat a hajdúszoboszlói termálvíz.

További javallatok, melyekre igénybe vehető ez a csodálatos természeti kincs: gerinc és gerinctáji gyulladásos fájdalmak, idegproblémák, nőgyógyászati gondok, mint pl.: meddőség, sportsérülések, érszűkület, csonttörések utókezelése és még megannyi betegség.

Vannak azonban esetek, ahol kimondottan tiltott a gyógyvízben való fürdőzés, hiszen akár még ronthat is a helyzeten, vagy további betegségek okozója lehet. Ellenjavallatok például a fertőző betegségek, magas vérnyomás, daganatos megbetegedések, központi idegrendszeri betegségek.

 

Nincs még szállása? Foglaljon Nálunk!

 

Gyógyászati és egészségmegőrző kezelések

A hajdúszoboszlói gyógyfürdő nyújtotta fürdőzés mellett számos más szolgáltatást is igénybe lehet venni, ha gyógyulni szeretne, hiszen a gyógyfürdőben több gyógyászati és egészségmegőrző kezelés is ezt a célt szolgálja.

Ezek közé tartozik többek között az elektroterápia, fényterápia, hidroterápai, mechanoterápia, termoterápia és persze a kihagyhatatlan wellness.

Ezek az eljárások a fizioterápia részeként szintén különböző fájdalmak és főként mozgásszervi problémák kúrálására lettek kifejlesztve, s igen hatékony módon gyorsítják fel a gyógyulást különböző betegségekből és azok szövődményeiből. Az elektroterápiának például igen sok válfaja van, de alapvetően a gyulladásos, ízületi problémák kezelésére szokták javasolni, hiszen javítja a szövetek keringését és anyagcseréjét is.

 

Mechanoterápia

A mechanoterápia a fizioterápia egyik legfontosabb eleme. Ide tartozik a gyógytorna, a masszázs, vagy az ultrahang.

 

Hidroterápia

A hidroterápia során különböző hőmérsékletű vizet eltérő nyomással a szükséges időtartamig különböző testrészeken lehet alkalmazni, ilyen például a vízalatti sugármasszázs, mely kifejezetten javasolt porckorongsérvre, csípő-, váll, térd kopásra.

 

Fényterápia

A fényterápia az eddigiekhez hasonlóan hozzájárul a különböző fájdalmak csökkentéséhez, elősegítik a bőr regenerálódását és a véráramlást is.

 

Termoterápia

A termoterápia pedig az izom és ízületi problémák, megfázás kezelésére ajánlott eljárás, ugyanis a kellemes hő a szervezetbe bejutva fejti ki hatását, emellett reumás megbetegedésekre is bevált módszer.

hajdúszoboszló gyógyfürdő gyógyszolgáltatások

Az egyik legjobb dolog a Mátyás Király Hotelban, hogy azokat a gyógykezeléseket és eljárásokat, melyeket a gyógyfürdőben alkalmaznak, itt is igénybe lehet venni bármikor, így, ha nem szeretne a fürdőkomplexumba elmenni, de igényt tartana a kezelésekre, vagy a hajdúszoboszlói termálvíz a vágya akkor nincs is más dolga, mint, hogy ellátogat szállodánkba. Itt ön a legnagyobb kényelemben élvezheti Hajdúszoboszló legnagyobb kincsét, a gyógyvizet, mely már 94 éve tesz csodát az emberekkel.

Ne habozzon, az egészség mindennél fontosabb, és nincs is kellemesebb jobb módja a gyógyulásnak, mint természet adta lehetőségeket kihasználni.

 

Foglalja le szálláshelyét Nálunk!

 

vissza a többi cikkhez
Címkék

Ajánlatok

  • Élvezze vendégszeretetünket!

    1 éjszakás kikapcsolódás

    Félpanziós ellátás, gyógy-és wellness részleg használat!

    részletek
  • Wellness, Pihenés, Kikapcsolódás

    3 napos kiruccanás

    Kényeztető üdülés félpanziós ellátással, ajándék levesebéddel!

    részletek
  • Testi-lelki kikapcsolódás, kulináris élvezet!

    Szoboszlói Pihenés

    Félpanziós ellátás, gyógy-és wellness részleg használat!

    részletek
  • Szállodán belüli NEAK által támogatott kezelések!

    Kedvezményes gyógyüdülés

    Kellemes gyógyvíz, bőséges svédasztalos ellátás!

    részletek
  • Ajándékutalvány

    Ajándékozzon élményt szeretteinek!

    Személyre szóló ajándékötleteink

    részletek