Foglaljon online a legjobb árakon
Árkalkuláció / Foglalás Ajánlatkérés
Mátyás hotel

Gyógyszolgáltatások


Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotel - Az egészség nem játék!Mindenki számára a legnagyobb kincs a saját, illetve szerettei egészsége. Éppen ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy testi és lelki egészségünket meg tudjuk őrizni, hiszen mindaddig nem vesszük észre az élet szépségeit, míg el nem veszítjük azokat, s ez különösen érvényes az egészségi állapotra. Ahogy a közmondás tartja: „Akkor drága az egészség, amikor meglep a betegség”

Fontos tehát, hogy ne csak a probléma bekövetkezte után tegyük meg az első lépéseket, hanem mindig álljunk a dolgok elébe, s előzzünk meg minden olyan problémát, amely néhány különleges kezeléssel kiküszöbölhetők. Ezzel nem csak a testi, de a lelki egészségüket is megőrizhetjük, csupán oda kell figyelni magunkra és testünkre, és megtenni a szükséges lépéseket, hogy megőrizzük legfőbb kincsünket.

Csak akkor érezhetjük jól magunkat a bőrünkben, ha testileg és lelkileg is kiegyensúlyozott életmódot folytatunk.

Mindenki a hosszú élet titkát keresi, így hát most mi lerántjuk a leplet.

A Hajdúszoboszló szívében található Mátyás Hotel kiemelkedik a gyógyszállók közül, hiszen itt nem csupán pihenni, de gyógyulni is lehetséges. A hotel mindenki számára különleges egészségügyi szolgáltatásokat nyújt igen kedvező áron, s ehhez még csak megszállnia sem szükséges nálunk.

A gyógyszálloda elkötelezett híve az egészség megőrzésének, éppen ezért kínálunk számos lehetőséget Önnek is, hogy háromcsillagos körülmények között kapjon gyógy- és wellness kezeléseket, melyekkel számos egészségügyi problémának veheti elejét.

Vegyük is sorra, hogy pontosan miket is kínálunk önnek!

 


 

Gyógykezelések - orvosi vizsgálattal
Iszappakolás4.200 Ft
Orvosi gyógymasszázs (20')5.400 Ft
Négyrekeszes elektromos fürdő3.800 Ft
Ultrahang3.800 Ft
Diadynamikus áram kezelés3.800 Ft
Interferencia3.800 Ft
Iontophoresis3.800 Ft
Szelektív ingeráram kezelés3.800 Ft
Trakciós ágy kezelés(gerincnyújtás)3.800 Ft
Gyógy- és  wellness kezelések - orvosi
vizsgálat nélkül is
Víz alatti vízsugármasszázs4.200 Ft
Gyógyszeres pakolás4.000 Ft
Egyéni gyógytorna (mozgásszervi tanácsadással, 25'/ 40')3.500 Ft/4.400 Ft
Csoportos gyógytorna min. 3 főtől (25'/40')1.800 Ft/2.600 Ft
Víz alatti csoportos gyógytorna (25')1.800 Ft
Iszappakolás

Az iszappakolás a gyógy-és wellness szolgáltatások közé tartozik a gyógyszálló repertoárjában. Szállodánk a Hévízi gyógyiszapot használja a gyógykezelésekhez. A Hévízi tó medrét 1-7 m vastagságban borítja a természetes, többnyire növényi eredetű gyógyiszap, mely sötétszürke színű, állagát tekintve pedig lágy. A többtízezer éves Pannon tengerből származó gyógyiszap a komplex fizikoterápiás kezelésekkel együtt valamennyi reumatikus- és mozgásszervi betegség kezelésére alkalmas. Az iszap sokkal több probléma megelőzését segíti elő, mint az elsőre gondolnánk. Elsősorban a kopásos mozgásszervi gondokkal küzdőknek ajánlanánk, hiszen az iszap hamar csökkentheti a panaszokat, emellett fontos, hogy számos bőrgyógyászati betegség ellen is remek választás lehet egy kellemes iszappakolás, valamint egyes ortopédiai, neurológiai, belgyógyászati és nőgyógyászati betegségeknél is alkalmazzák. A meleg iszap lokálisan ellazítja az izmokat, csökken a merevség, s a különböző ásványi anyagok kedvezően hatnak az egészségére.Orvosi gyógymasszázs

Rohanó mindennapjaink egyik legrosszabb következménye az egészség romlása. A túlhajszolt hétköznapok során számos mozgásszervi betegséget lehet szerezni. A jó hír, hogy ezeknek vannak előjelei, mint például: végtagfájdalmak, zsibbadó végtagok, vagy nyilalló érzés, s ha felismerjük az előjeleket szerencsére könnyen kezelhetők a bajok, méghozzá orvosi gyógymasszázzsal.

A gyógymasszázs elősegíti a vér-, és nyirokkeringést. A rendszeres kezelések nem csak kezelésre, de megelőzésre is alkalmasak, például a reuma vagy a meszesedés ellen.

A gyógymasszázs közvetlen és közvetett pozitív hatással is bír, fokozza a szövetekben a nyirok- és vénás visszaáramlást, ezáltal felgyorsítja a salakanyagok kiürülését a szervezetből, melynek eredményként javul a szövetek, izmok vérellátása a problémás, nem teljesen megfelelően működő testrészekben. Az egész szervezetre jótékony hatással van, de az általános közérzetet is jobbá teszi.


Négyrekeszes elektromos fürdő

Elsőre talán ijesztő ez az elnevezés, azonban nem kell megijedni, épp ellenkezőleg! Ugyan hazánkban nem tartozik a legelterjedtebb gyógykezelések közé, ám igen hatékony megoldás lehet különböző gyulladásos betegségekre. Nem csupán a gyulladást csökkenti, de a fájdalmat is effektíven csökkentheti egy elektromos fürdő. Ugyanakkor a víz és egyenáram kombinációja jót tesz az anyagcserének és a vérkeringésnek is.

A rekeszes galvánkezelést hydrogalvánnak is nevezik. Négyrekeszes és kétrekeszes változatát is gyakran alkalmazzák. A kezelés hidroterápia és galvánáram kombinációjával történik, a vízzel feltöltött speciális, műanyag kádba egyenáramot vezetnek. Főként a végtagok perifériás keringési zavarainak kezelésére, gyulladások maradványtüneteire, a kezek és lábfejek kopásos elváltozásaira, illetve korábbi idegfájdalmakra alkalmazható eredményesen ez a módszer.

 

Ultrahang

Az ultrahang kezelést terápiás céllal alkalmazzuk. Az ultrahang, mint mechanikai inger, rezgésbe hozza a szöveteket, mikromasszázs hatású, valamint az elnyelt energia hővé alakulásának eredményeként hőhatás is érvényesül, aminek hatására lazulnak a szövetek. Az ultrahang segítségével a helyi vérkeringés fokozódik, amely segíthet a helyi duzzanatok és krónikus (tartós) gyulladások enyhítésében. Ugyanakkor nem szabad elmenni amellett sem, hogy remekül alkalmazható fájdalomcsillapításra, heges, merev szövetek fellazítására, izomcsomók eloszlatására.

 

Diadinamikus áram kezelés

A diadinamikus áram kezelés az elektroterápia egyik különleges válfaja. Az elektroterápia hozzájárul a különböző fájdalmak csillapításában, valamint a kezelt területen értágító hatása is van, így a vérellátást is javítja. Mindemellett gyulladásgátlóként is alkalmazható. A diadinamikus áram kezelés is ezen az elven működik, melynek legfőbb pozitív hatása a fájdalomcsillapítás és értágítás.

 

Interferencia

Az interferencia szintén az elektroterápiás eljárások közé tartozik. itt a hangsúly a fájdalomcsillapítás és a gyulladáscsökkentés mellett az anyagcsere-javításon van. A szakorvos kezelő elektródákat helyez fel a kezelendő testrészre, majd a középfrekvenciás áram teszi a dolgát, hogy ön ismét úgy mozoghasson mint fiatalkorában.

 

Iontoforézis

Az iontoforézis tulajdonképpen nem más, mint az, hogy elektromos áram segítségével gyógyszerionokat lehet bejuttatni a szervezetbe a bőrön keresztül. Az így bejutó gyógyszer egy hosszan tartó általános hatást fejt ki a véráramba kerülve, illetve lokálisan is segíti a panaszok megszűnését. Leginkább ízületi panaszok, sportsérülések kezelésére alkalmas technika.

Hatással lehet izom és traumás fájdalmak, ízületi gyulladások, ínhüvelygyulladások enyhítésére. Értágító hatású, gyorsítja a vérömlenyek felszívódását.

 

Szelektív ingeráram kezelés

Ez a fajta elektroterápiát azoknak tanácsos igénybe venni, akik valamilyen izomproblémával küzdenek. Ez lehet például izomsorvadás a tartós mozgáshiány miatt, vagy akár idegsérülés is, illetve akkor is érdemes kipróbálni, ha egy elgyengült izomcsoportot szeretne erősíteni. Mint neve is mutatja, itt az áram szaggatottan éri el az izmokat, így okozva összehúzódásokat az adott testrészen.

A gyengült, bénult izmok regenerációját azok impulzus árammal történő stimulálásával érik el, mely összehúzódást vált ki. A kezelés egyidejűleg fájdalomcsillapító, görcsoldó és izomlazító hatású is.

 

Trakciós ágy kezelés

A trakciós ágy-kezelés hatása a súlyfürdő kezeléséhez hasonló. Elsősorban a nyaki és ágyéki gerincszakasz egy vagy néhány szegmentumát érintő porckorongbetegség, kis ízületi kopás esetén alkalmazható. Célja, hogy a gerinc csigolyáit egymástól eltávolítsa, így a gerincoszlopot megnyújtsa, az izomfeszüléseket feloldja. A nyújtás hatására lehetővé válik a porckorongok eredeti, egészségeshez közeli állapotának visszaállítása.

A gyógyszállodák egy nagy része orvosi vizsgálat nélkül nem ad lehetőséget a különböző gyógykezelésekre, azonban a Mátyás Király Hotel kivételes lehetőséget kínál az ide látogatóknak azzal, hogy bizonyos gyógy- és wellness kezelések orvosi vizsgálat nélkül is bátran igénybe vehetők.
Ezek közé tartozik: (gyógykezelések orvosi vizsgálat nélkül)

 

Víz alatti vízsugármasszázs

Ez nem csupán kellemes és relaxációs élményt nyújt, hanem növeli a kezelt terület vérellátását, és javítja az anyagcserét is. Kifejezetten javasolt porckorongsérve, csípő-, váll, térd kopásra, egyéb gyulladásos ízületi betegségek kezelésére. A tangentor kezelés során a vendég egy fizikoterápiás kádba fekszik bele. Az kezelő kezeli a vízsugár erősségét és irányítja rá a vendégre egy vastag csövön keresztül. A víz rezgése áthatja a kötőszöveteket, így segíti a bőr megújulását, és rugalmasságát.

 

 

Gyógyszeres pakolások:

Ritex pakolás: a mély szövetekben fokozódik a keringés, egy mély átmelegítő, izomlazító hatást érünk el vele. Elsősorban akut lumbágók esetén, de egyéb izomspazmusok (görcsös feszülés) esetén alkalmazzuk.

Antiphlogisticus pakolás: Elsősorban subacut gyulladás esetén jól bevált kiegészítő eljárás, mert a gyulladást mérsékli, az ízületi folyadék gyűlem felszívódását elősegíti.

 

Víz alatti csoportos gyógytorna:

A hidroterápiás eljárások közé tartozik, elsősorban a víz közvetlen fizikális és termikus ingerein keresztül fejti ki hatását. Előnye, hogy a torna kisebb izomerőt igényel, és olyanok is el tudják végezni a gyakorlatokat, akik erre külön képtelenek.

 

Egyéni és csoportos gyógytorna:

A gerinctorna elősegíti a törzsizmok erősítését, az izommerevség megakadályozását, valamint oldja a beszűkült gerincmozgásokat és javítja a testtartást. A fő cél a körülményekhez és a beteg állapotához képest a lehető legnagyobb mozgástartomány fenntartása, valamint a testtartás optimalizálása.

A gerinctorna gyakorlatok, típusaik szerint az alábbiakat célozzák meg:

 • Izomerősítés
 • Az izmok nyújtása
 • Az ízület teljes kimozgatása
 • Állóképesség javítása

 

Lehetőség van csoportos kezelésekre is, ám minimum 3 főnek kell részt venni rajta.

 

Csoportos kezelések, min. 3 fő esetén:
Csoportos gyógytorna (25 perc / 40 perc)1.800 Ft / 2.600,-Ft
Víz alatti csoportos gyógytorna (25 perc)1.800 Ft

 

Amennyiben ön is küzd bármilyen mozgásszervi, vagy gyulladásos betegségben, esetleg más panasza van, látogasson el a Mátyás Király Hotelba és gyógyuljon, vagy éppen előzze meg a problémákat, gondokat. Mindezt úgy teheti meg, hogy kivételesen kényelmes körülményeket biztosítunk önnek Hajdúszoboszló legcsodásabb gyógyszállójában.


Érvényes: 2024.01.08-tól!


Ajánlatok

 • Megértésüket köszönjük!

  Fontos információ!

  Merülő medencénk és finn szaunánk karbantartási munkálatok miatt 07.08-12. között nem üzemel.

  részletek
 • Megértésüket köszönjük!

  Tájékoztatás!

  Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 05.15-től gyógytorna szolgáltatásunk átmenetileg szünetel!

  részletek
 • Élvezze vendégszeretetünket!

  1 éjszakás kikapcsolódás

  Félpanziós ellátás, gyógy-és wellness részleg használat!

  részletek
 • Wellness, Pihenés, Kikapcsolódás

  3 napos kiruccanás

  Kényeztető üdülés félpanziós ellátással, ajándék levesebéddel!

  részletek
 • Testi-lelki kikapcsolódás, kulináris élvezet!

  Szoboszlói Pihenés

  Félpanziós ellátás, gyógy-és wellness részleg használat!

  részletek
 • Szállodán belüli NEAK által támogatott kezelések!

  Kedvezményes gyógyüdülés

  Kellemes gyógyvíz, bőséges svédasztalos ellátás!

  részletek
 • Ajándékutalvány

  Ajándékozzon élményt szeretteinek!

  Személyre szóló ajándékötleteink

  részletek